We drinken veel te weinig water

Zorgverzekeraar Menzis heeft een onderzoek laten doen naar hoeveel water we in Nederland drinken. Gemiddeld komt dat neer op 5 glazen per dag. Terwijl 7 tot 10 glazen per dag wordt aanbevolen. De conclusie is dan ook: We drinken veel te weinig water.

Dat valt te lezen in artikel vandaag in het Algemeen Dagblad.

Mijn eerste leefstijlpraatje voor de radio ging over het belang van water drinken. Het heeft een reinigende functie. We wassen de buitenkant van ons lichaam, maar ook de binnenkant moet voortdurend gereinigd worden van de afvalstoffen en soms ook van toxische stoffen die we bijvoorbeeld via de huid, ademhaling of voeding binnenkrijgen.

Vochtbalans

Daarnaast zorgt water voor een goede vocht/zoutbalans in ons lichaam. Die balans is dan weer nodig voor het optimaal functioneren van vitaminen en mineralen.

Ik hoor mensen vaak zeggen: ‘Ik lust geen water.’ Dat komt natuurlijk omdat je het verleerd bent om water te drinken. Baby’s lusten namelijk wel water. Maar wij hebben onze smaak in de loop van de jaren zo ‘verpest’ (met name met zoete dranken en etenswaren) dat wij water niet meer lekker vinden. Bovendien: wie zegt nu dat iets altijd maar lekker moet zijn? Dat is een voordeel op de korte termijn… Je kan ook iets doen omdat het goed voor je is, toch? Dat is dan een voordeel op de lange termijn.

Smaakje

Om ervoor te zorgen dat je toch voldoende water drinkt, kan je beginnen met zoete dranken en etenswaren te laten staan. Na enkele weken merk je dat je smaak veranderd is. Je proeft weer veel meer authentieke smaken. En wil je toch een beetje afwisseling, dan kan je ook een water maken met een smaakje, zoals met verse muntblaadjes en een schijfje citroen. Meer recepten vind je in het receptenboekje van PWN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.