Voeding beïnvloedt psychische klachten

voeding-beïnvloedt-psychische-klachten

Nooit zijn er in het Westen zoveel mensen geweest met psychische aandoeningen. Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat ons voedingspatroon daarmee te maken heeft. Voeding beïnvloedt psychische klachten.

Een studie uit Nieuw-Zeeland van 2013 heeft destijds al aangetoond dat in 5 jaar tijd wereldwijd 3 keer meer kinderen de diagnose ADHD kregen, 20 keer meer autisme, en bij 40 keer meer kinderen een bi-polaire stoornis werd vastgesteld.

Risicofactor

In haar Ted-Talk legt Dr. Julia Rucklidge (klinisch psycholoog) uit dat slechte voeding een belangrijke risicofactor is voor het ontwikkelen van psychische aandoeningen. Eerder schreef ik al een blog over de invloed van leefstijl op psychische aandoeningen.

Behandeling

Enkele jaren geleden had ik het voorrecht om Hanneke Joosten te interviewen. Zij heeft zelf ondervonden hoe gezonde voeding en leefstijl de mentale toestand van haar dochter, Julia, significant heeft verbeterd. Jaren heeft zij gestreden om dit op de agenda te krijgen in de instellingen waar haar dochter met ernstige psychische klachten verbleef. Zij schreef daarover een aangrijpend boek, ‘Julia’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.