Vegetarische ovenschotel met pompoen en fetakaas

Mediterraanse-ovenschotel-met-pompoen-en-fetakaas

Vroeger dacht ik altijd dat een maaltijd zonder vlees niet compleet was. Maar tegenwoordig zijn er zoveel lekkere, voedzame gerechten dat je heerlijk kan afwisselen. Deze vegetarische ovenschotel met pompoen is daar een voorbeeld van.

Klik hier voor de kookvideo.

Echt een aanrader voor wie van Ras El Hanout houdt:

Benodigdheden

Benodigdheden voor 2 personen:

1/2 pompoen
3 tomaten
300 gr sperziebonen
1 klein blikje sojabonen
2 uien
150 gr fetakaas
1 pepertje
1 el olijolie
1 el Ras El Hanout kruiden
snufje zout

Bereiding:

Snipper de ui, schil de halve pompoen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm, snijd de tomaten in blokjes, halveer de boontjes en kook ze beetgaar in wat water met een snufje zout. Spoel de sojabonen even onder koud water, en laat ze uitlekken. 
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit er de uien en de pompoen enkele minuten in aan. Voeg vervolgens de sperziebonen, de tomaat, het fijngehakte pepertje en 1 el kruiden toe. Meng alles goed onder mekaar en stoof enkele minuten. Voeg de sojabonen toe als laatste en neem de pan van het vuur. Schep het groentenmengsel in een ovenschaal, brokkel de fetakaas over de schotel en zet het geheel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.


Reacties (2)

  • Ik heb deze vegetarische schotel al een aantal keren gemaakt. Snel klaar,makkelijk voor te bereiden en erg lekker en voedzaam. Ik liet alleen het pepertje weg want ik vind de Ras el Hanout-kruiden al pittig genoeg.

    • Dank voor je reactie, Annemiek! Wat leuk om te horen dat het gerecht je bevalt. En ook goed dat je de tip geeft om het pepertje weg te laten voor wie het liever niet te pittig heeft. Hartelijke groeten, Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.