Vega wrap in 10 minuten

vega-wrap

Vroeger dacht ik dacht een gerecht zonder vlees niet voldoende smaak had. Tegenwoordig heb ik altijd heel veel verschillende soorten groenten in huis. En dan probeer ik wel eens wat. Dit keer ben ik echt tevreden met mijn eigen creatie. Daarom deel ik hier het recept van mijn erg smakelijke lunch: een vega wrap in 10 minuten!

Saai?

Herken je dat: Als je het woord vegetarisch hoort, dat je meteen denkt aan sla, wortel, komkommer,…? En aan smakeloos, saai, incompleet,…? Dat had ik namelijk lange tijd. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik regelmatig maaltijden zou eten zonder vlees! Maar dat is nu wel anders. Ik ben nog geen vegetariĆ«r, maar ik eet heel regelmatig maaltijden zonder vlees. Soms heb ik het zelf niet eens in de gaten! Zo gewoon is het geworden om alleen maar te kijken naar de smaak en de voedingsstoffen die een recept bevatten, en niet zozeer of en hoeveel vlees erin zit.

Verrassend lekker

Soms laat ik mijn creativiteit los op de inhoud van mijn koelkast. En af en toe komen daar verrassend lekkere resultaten uit. Zo ook deze keer: een vega wrap.

Benodigdheden voor 2 wraps (lunch voor 1 persoon)

2 paprika wraps (No Fairy Tales)

100 gr gesneden rode kool

50 gr geraspte wortel (of wortelblokjes)

2 trostomaten

1 teentje knoflook

1/4 tl gerookte paprikapoeder (gewone of pikante versie)

1 el zuivelspread

een handje babyspinazie

1 el olijfolie

Bereiding

Verhit de olijfolie in een wok. Bak er de rode kool en de geraspte wortel beetgaar in. Voeg er de trostomaten, paprikapoeder en de geperste knoflook aan toe. Verwarm nog even en draai het vuur uit. Schep er de zuivelspread onder en de vervolgens de spinazie. Meng goed onder mekaar. Verdeel het mengsel over twee wraps. Plak de wrap dicht met een likje zuivelspread. Klaar. Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.