Tikka Masala

Soms heb je mee-eters. Daarom wil je liever bij je gasten zitten in plaats van in de keuken te staan. Dan kan je bijvoorbeeld Tikka Masala vooraf klaarmaken.

Klik hier voor de video.

Benodigdheden Tikka Masala 4p
600 gr kipfilet
3 paprika’s
400 gr kastanjechampignons
50 gr verse gember
6 teentjes knoflook
400 ml magere yoghurt
3 rawitpepertjes
2 el garam masala
2 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde koriander
1 el paprikapoeder
2 el olijfolie
1 doosje tomatenpuree
50 gr zuivelspread bieslook light
Zout
(eventueel een paar takjes verse koriander)

Bereiding:

Rasp 6 teentjes knoflook en 7 cm verse gemberwortel en
meng dit met 3 fijngesneden rode pepers, 2 eetlepels garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen), 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander en 1 eetlepel paprikapoeder.
Roer de helft van dit mengsel door 200 ml yoghurt en
laat hierin 4 kipfilets in repen ongeveer 30 minuten marineren.
Snij 2 uien in ringen en bak deze samen 400 gr kastanjechampignons in vieren gesneden met de rest van het kruidenmengsel in 1 eetlepel olie zacht.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe.
Doe er 500 ml water bij en een beetje zout en breng het geheel aan de kook.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes samen met de marinade gaar.
Daarbij voeg je drie paprika’s in stukjes gesneden aan de saus toe en laat de saus ondertussen inkoken en roer er 50 gr zuivelspread bielsook light door. Daarna kan je eventueel nog 1 theelepel garam masala toevoegen.
Schep de gebakken kipreepjes door de saus en bestrooi met vers geknipte koriander.
Dien op met 50 gr gekookte rijst per persoon.

Tikka Masala

gezondheid, recept, voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.