Symposium Fietsend Vooruit

symposium-fietsend-vooruit

Het Symposium Fietsend Vooruit dat woensdag 20 november wordt gehouden in Almere staat in het teken van fietsen, veiligheid en gezondheid. Als leefstijldeskundige en fervent fietser ben ik gevraagd om daar enkele lezingen te verzorgen over het thema ‘Fietsen en diabetes’.

Nederland is bij uitstek een fietsland. En Nederlanders staan er wereldwijd om bekend tot op hoge leeftijd te blijven fietsen. Dat is natuurlijk prachtig, maar daarom is het goed om aandacht te besteden aan veiligheid en gezondheid.

Lezingen

Het gevulde dagprogramma heeft voor ieder wat wils. In de ochtend kan je kiezen uit diverse lezingen/workshops. Naast het onderwerp ‘Fietsen en diabetes’, dat ik zelf verzorg, komt een cardioloog spreken over ‘Fietsen en een gezond hart’, behandelt een roeikampioen het thema ‘Is sporten wel gezond?’ en vertelt een promovendus meer over ‘Lage rugpijn en fietsen’.

Activiteiten

Tijdens de pauze krijg je een gezonde lunch aangeboden. Er wordt rekening gehouden met bijzondere dieetwensen (zie aanmeldformulier). Het middagprogramma staat bol van (fiets) activiteiten waaruit je kan kiezen. Je kan er onder meer je fietsvaardigheid testen op een fietsparcours, een begeleide fietstocht maken om het Weerwater, en de nieuwste elektrische fietsen testen.

Aanmelden

De toegang is vrij. Aanmelden voor het Symposium Fietsend Vooruit kan via dit formulier.

bewegen, gezondheid, ouderen, spieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.