Spinazie omelet

spinazie-omelet

Onlangs konden volgers van In Food Shape op social media meedingen naar een exemplaar van het boek, Van GezondDorp naar GezondLand. Iedereen die het recept van zijn of haar favoriete zomergerecht opstuurde, maakte kans. Iedereen houdt van eenvoudige, smaakvolle recepten, en daarom is mijn keuze gevallen op de spinazie omelet van Jackie van Dorp.

Naast ‘eeuwige roem’ op deze site, krijgt Jackie dus ook het boek Van GezondDorp naar Gezond Land toegestuurd, waaruit ze nog veel meer inspiratie kan halen voor gezonde maaltijden en een vitale leefstijl.

Spinazie omelet

Benodigdheden voor 2 personen:

4 eieren

200 gr spinazie

1 dunne prei

1 sjalotje

1 teentje knoflook

100 gr cherrytomaatjes

6 plakjes bacon

olijfolie

kerriepoeder

kurkuma

peper en zout

Bereiding:

Mix met een staafmixer de eieren en de spinazie tot een glad geheel. Voeg er naar smaak de kruiden bij. Snijd de tomaatjes in twee, en de prei in ringen en voeg ze bij het eiermengsel. Bak de bacon in een beetje olijfolie gedurende 1 minuut aan beide zijden. Haal ze uit de pan.

Snipper de sjalot en pers de knoflook. Fruit beiden even aan in een pan met wat olijfolie. Giet het eiermengsel in de pan, en laat gedurende 5 minuten bakken op een zacht vuurtje met een (spat)deksel erop. Draai de omelet om en laat hem nog 5 minuten garen.

Snijd de omelet in vieren, en verdeel het over twee borden. Verdeel de bacon ook over de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.