Salade saai? Mooi niet!

salade-saai-mooi-niet

Sommigen mensen denken bij het woord salade meteen alleen maar aan sla. Dan is het zo gek niet dat men denkt dat een salade saai is. Maar er zijn tal van ingrediënten om te variëren. Salade saai? Mooi niet!

Stap om te beginnen eens af van de gedachte dat een salade altijd sla, tomaat, wortel en komkommer moet bevatten. Je zou een heerlijke salade kunnen maken zonder dat deze ingrediënten erin zitten.

Smaak

Gegrilde groenten als courgette, aubergine, paprika,…kunnen prima als basis dienen van een salade. Ze geven doordat ze gegrild zijn meer smaak aan de groente. Bovendien krijg je door af te wisselen diverse andere voedingsstoffen binnen dan wanneer je vaak dezelfde voedingsmiddelen eet. De natuur heeft er onder meer door middel van kleur en structuur voor gezorgd dat we een mix van voedingsstoffen kunnen kiezen zonder daarom specifiek te weten welke dat zijn.

Lef

Durf eens iets door je salade te doen wat je anders nooit eet. Zoals granaatappelpitjes…die bevatten het mineraal ijzer wat ervoor zorgt dat zuurstof beter in je bloed wordt opgenomen. Of tofu, dat stremsel van sojamelk is. Het geeft structuur aan je salade en is een prima vervanger voor vlees of kaas in je salade. Kortom…en salade met LEF!

Mayonaise is al lang niet meer de smaakmaker bij salades. Maak een smakelijke dressing van sjalotjes gefruit in olijfolie en afgeblust in wijnazijn, of een lauwwarme dressing met gebakken kerstomaatjes, pepertjes en tomatensausje.

Beleving

Ga voor een pittige crunch met kruimels van wasabinoten. Het is verrassend wat dit doet met de algemene smaak en beleving van je salade.

Met ananas, appel of nectarine geef je een extra zomerse touch aan je salade. Wie meer van hartig houdt, kan olijven, geitenkaas of gerookte makreel toevoegen voor de gezonde vetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.