Rigatonisalade met tomatendressing

rigatonisalade-met-tomatendressing

Wie houdt er niet van een fris, smaakvol gerecht bij zomerse temperaturen? Maar dan wil je ook dat het afwisseling brengt in je menu. Dat kan door sla, tomaat, wortel en pasta in een verrassende combinatie te gebruiken: Rigatonisalade met tomatendressing. Salade hoeft helemaal niet saai te zijn!

Salade hoeft helemaal niet saai te zijn! Kijk hier voor nog meer tips om er een heerlijke afwisselende maaltijd van te maken. Maar eerst dus de rigatonisalade met tomatendressing:

Benodigdheden voor 2 personen:

250 gr kerstomaten

200 gr gemengde sla

120 gr ongekookte rigatoni

1 klein blikje tomatenpuree

1 el Provençaalse kruiden

2 wortelen

2 kleine uien of sjalotten

1 koffielepel olijfolie

200 gr gezeefde tomaten

50 ml groentebouillon

(optioneel 1 tl sambal badjak)

Bereiding

Snipper de ui en fruit die in de olijfolie op een middelhoog vuur ca. 2 minuten. Bak de tomatenpuree kort mee. Blus af met de gezeefde tomaten en de bouillon en laat gedurende 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout, en de kruiden. Pureer de dressing. (voeg naar smaak eventueel sambal badjak toe)

Halveer de trostomaten en voeg aan de dressing toe. Kook intussen de pasta beetgaar en spoel daarna af met ruim koud water. Rasp de wortelen. Meng nu dressing met de sla, de wortelen en de pasta. Serveer eventueel met gerookte makreel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.