Pulled Chicken Burger

Wil jij een keer wat anders dan de traditionele aardappelen, groenten, vlees? Dan is deze Pulled Chicken Burger een prima alternatief.

Hiermee kan je ook je altijd kritische puber verleiden om gezond te eten!

Benodigdheden:

Benodigdheden voor 2 personen:

300 kipfilet
2 flinke broodjes (ik had Ras el hanout van ah…die waren LEKKER!)
1 rawitpepertje
1 ui
1 teen knoflook
1 avocado
1 groene paprika
200 gr ijsbergslamelange
150 gr trostomaatjes
½ limoen
125 gr uitgelekte kidneybonen
1 el witte wijnazijn
2 el magere yoghurt
Peper
Zout
Korianderblad gemalen
2 kl olijfolie
400 gr tomatenblokjes

Bereiding

Verhit 2 kl olijfolie in een pan. Voeg daar de ui, paprika en rawitpeper aan toe, en pers de teen knoflook erbij. Laat ongeveer 3 minuten stoven. Haal de groenten uit de pan, snijd de kipfilet in repen en doe in de pan. Laat even aanbakken en blus af met de tomatenblokjes en 1 el wijnazijn. Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten sudderen met het deksel op de pan. Haal na een halfuur het deksel eraf en laat nog een halfuur sudderen om de saus in te dikken. Regelmatig roeren. Haal de kipstukjes uit de saus en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Voeg het vlees weer bij de saus en breng op smaak met peper en zout. 
Prak het vruchtvlees van ½ avocado, doe de helft van de kidneybonen erbij en breng op smaak met peper en zout, en het sap van ¼ limoen. 
Snijd de broodjes doormidden (voor minder koolhydraten: hol de broodjes uit). Smeer het avocadomengsel op de bodem van de broodjes en doe er wat sla bovenop. 
De rest van de sla doe je in een kom, halveer de trostomaatjes en voeg die samen met de rest van de kidneybonen en de andere halve avocado bij de salade. Maak een dressing van 2 el yoghurt op smaak gebracht met peper en zout. Voeg de dressing bij de salade, voeg het sap van ¼ limoen toe en meng goed door elkaar. Verwarm het kippenvlees nog even in de pan en schep bovenop het broodje belegd met avocado en sla. Dek af en het bovenste van het broodje en schep de salade naast de burger op het bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.