Overheid legt verband leefstijl – weerstand

overheid-legt-verband-leefstijl-weerstand

‘Gezond leven houdt je weerstand op peil.’ Dat is de boodschap die de Rijksoverheid geeft met een poster die maandag 20 juni is gelanceerd in de strijd tegen het Coronavirus. Eindelijk. Want als leefstijldeskundige weet ik al langer dat een gezonde leefstijl veel goeds kan doen om je te behoeden voor allerlei ziektes.

Open deur

Dat gezond leven je weerstand op peil houdt, klinkt misschien als een open deur. Veel mensen zeggen: ‘ Ja, dat weet ik ook wel, maar ik leef toch gezond?!’ Ze vinden dat – wanneer ze leven zoals de meerderheid van hun omgeving – ze gezond bezig zijn. Maar is het gedrag van anderen echt een graadmeter voor gezondheid? Persoonlijk denk ik van niet, want we hebben nog nooit zoveel chronisch zieke mensen gehad dan de afgelopen 20 jaar. En nog nooit waren er zoveel mensen met overgewicht. Het een is niet los te denken van het ander.

Coronavirus

Als begeleidende tekst bij de poster somt de Rijksoverheid enkele voordelen op van een gezonde leefstijl: ‘Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller. Gezond leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met kleine stappen maak je al een verschil.’

Toepassen

Willen en weten is één ding, maar het toepassen is niet altijd even makkelijk. Vind je het lastig om gezonde levenswijze in jouw manier van leven in te passen? Neem vrijblijvend contact op, dan kijken we samen hoe we jou snel en gemakkelijk ‘on track’ kunnen krijgen.

covid-19, gezonde leefstijl, weerstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.