Overgang minder ingrijpend door leefstijl

overgang-minder-ingrijpend-door-leefstijl

Vorige week volgde ik een nascholing van PuurGezond over de menopauze. Wanneer je deze klachten gericht gaat aanpakken is de overgang minder ingrijpend door leefstijl.

Als vrouw ontkom je er niet aan: de menopauze. Dat is de fase waarin er geen menstruatie meer optreedt. De eierstokken hebben hun activiteit volledig gestaakt. Maar voor het zover is, vindt er een tussenfase – een overgangsfase – plaats: de overgang.

Klachten

Omdat het lichaam nog moet wennen aan die veranderde hormoonhuishouding, gaat deze overgangsfase vaak gepaard met allerlei klachten. Voor de ene vrouw zijn die heftiger dan voor de andere vrouw. Dat is afhankelijk van vele factoren. Enkele klachten zijn: opvliegers, nachtelijk zweten, hartkloppingen, depressieve gevoelens, droge huid, …

Verminderen

De laatste jaren is er echter veel onderzoek gedaan naar natuurlijke manieren om de klachten te verminderen. Daarover ging de nascholing die ik vorige week heb gevolgd. Mede hierdoor, en door de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie als voedingsdeskundige, kan ik vrouwen in de overgang gericht adviseren om hun klachten te verminderen. Want overgangsklachten kunnen je leefcomfort ernstig negatief beïnvloeden. En juist in die fase van je leven wil je volop kunnen genieten.

Heb jij last van overgangsklachten, en ben je benieuwd naar hoe ik je hierbij kan helpen? Neem vrijblijvend contact op.

hartkloppingen, menopauze, nachtelijk zweten, opvliegers, overgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.