Inge Wijsman

GESCHIEDENIS

Toen ik drie was riep ik tegen iedereen die het wilde horen dat ik later advocaat wilde worden. Ik heb in mijn carrière verschillende beroepen uitgeoefend, van lerares tot supermarktmanager, maar advocaat ben ik nooit geworden. Hoewel… het Latijnse woord ‘advocare’ betekent letterlijk: oproepen, aanroepen. En dat is precies wat ik tegenwoordig doe met mijn missie: 

"Bewustwording over leefstijl vergroten en de gezondheidskloof verkleinen"

WERKWIJZE

Al fietsend door Nederland doe ik onderzoek naar wetenschappelijk onderbouwde theorieën over voeding en leefstijl. Daarbij ondervraag ik onder meer artsen, programmamanagers van leefstijl veranderende programma’s en deelnemers. Die inzichten vormen – samen met de leerstof uit mijn opleiding – de basis van mijn kennis.

Ik gebruik mijn tomeloze energie en creativiteit. Tijdens presentaties bij bedrijven en organisaties zijn humor en verrassing nooit ver weg. Ik ben ervan overtuigd dat dit krachtige methoden zijn om mensen te inspireren. Ook wanneer je iemand bewust wil maken van het grote effect dat een kleine leefstijlaanpassing kan hebben op je vitaliteit. 

Als afvallen het doel is, focus je dan op een gezonde leefstijl. Op mijn eigen unieke manier begeleid ik als gewichtsconsulent individuen en groepen. Je kan bij mij samen met je dochter, vriend(in), collega op consult komen. Omdat ik weet hoe belangrijk je omgeving is bij een gedragsverandering. Of je kan kiezen voor een wandelconsult; zo slaan we twee vliegen in 1 klap! Ik werk immers zelf voortdurend aan een gezonde leefstijl. 

LEEFSTIJL- EN VOEDINGSDESKUNDIGE

Als ervaringsdeskundige – ik had ernstig overgewicht en diabetes type 2 en heb beide aandoeningen weten om te keren door een andere leefstijl – begrijp ik de moeilijkheden waar mensen met overgewicht mee kampen. Ik ken de angsten, heb zelf de schaamte ervaren… Ik ben zelf blijvend 25 kg afgevallen. Ik heb geen patent op de waarheid over voeding, want ik ben ervan overtuigd dat een lichaam geen automaat is. Maar ik heb alle vaardigheden in huis om individuen, groepen en organisaties te helpen in hun zoektocht naar de sleutels die voor hen werken.

Ik wil je wakker schudden.
Ik wil je brein kietelen.
Ik wil je af en toe tegen je schenen schoppen!

BEROEMDE UITSPRAKEN

Onderstaande beroemde uitspraken typeren wie ik ben en wat ik met In Food Shape wil uitdragen:

Founder & Personal Trainer

'Het is onze verantwoordelijkheid, niet onszelf, die we serieus moeten nemen.'

Peter Ustinov

Dit is absoluut mijn meest favoriete quote. Het betekent zoveel als: Durf fouten te maken, want het is vaak de beste manier om iets te leren. Leer van je gestuntel, en zet je plan door. Door jezelf niet te serieus te nemen, sta je jezelf toe met verwondering te kijken naar jezelf. Humor, compassie en moed zitten altijd in mijn rugzak, waar ik ook ga. En ik geef je wat je nodig hebt. 


‘Laat voeding uw medicijn zijn.’

Hippocrates

Te lang hebben wij voeding beschouwd als een ‘genotsmiddel’ waaruit naar hartelust gekozen kan worden wat men het lekkerst of het gemakkelijkst vindt. We hebben het ‘lot’ van onze gezondheid in handen gelegd van anderen (de voedingsindustrie, de artsen, farmaceuten,…). Mijn missie is dat we weer goed voor onszelf en onze naasten gaan zorgen door ons lichaam te geven wat het nodig heeft. Niet weer de zoveelste hype, maar terug naar puur en onbewerkt voedsel, met smaak en aandacht.

‘Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet.’ 

Socrates

Door mijn opleidingen, ervaringen en voortdurende bijscholingen heb ik natuurlijk bepaalde kennis opgedaan over leefstijl. Maar elke keer als ik een klant met een specifiek probleem of een cliënt met zijn eigen angsten en weerstand voor me heb, ga ik daarmee voor het eerst aan de slag. Ik heb de informatie van de ander net zoveel nodig als zij die van mij. Daarbij komt dat voedingswetenschap nog maar in de kinderschoenen staat, en dat de inzichten nog steeds veranderen. Ik heb de waarheid niet in pacht. Ik ben wel een degelijke gids naar de weg die voor de cliënt past.


'Leven is als het berijden van een fiets. Om je evenwicht te houden, moet je in beweging blijven.'

Albert Einstein

In dezelfde categorie als: een gezonde geest in een gezond lichaam. Fysieke beweging zet mensen ook mentaal in beweging, hetgeen dan weer een weerslag heeft op het algemeen welbevinden.

 


Diploma

  • Voedingsdeskundige, Gewichtsconsulent, MBA Theologie

Certificaat

  • 1st European Lifestyle Medicin Congress (Geneva), Coach, Storytelling, Journalistiek

Aangesloten bij


Koffie?

Ben je benieuwd of ik voor jou iets kan betekenen? Even van gedachten wisselen over wat er mogelijk is, met een lekker kopje koffie. 


Made with love by I-Von. All rights Reserved.