Oordeel niet over dikke mensen

oordeel-niet-over-dikke-mensen

De ene persoon is lang, de andere klein. Sommige mensen zijn dik, anderen zijn mager, of gewoon slank. Maar vaak hangen mensen een oordeel aan hoe anderen eruit zien. Dikke mensen zijn vaker het onderwerp van spot. Of anders hebben anderen wel een oordeel over wat dikke mensen moeten doen om even slank te worden als zijzelf. Hoog tijd om mensen eens wat meer bewust te maken van de complexiteit van stofwisseling.

Mijn leefstijlpraatje tijdens Meer in de Middag bij MeerRadio had alles te maken met dit onderwerp. Ik vond het hoog tijd om eens stil te staan bij uitspraken als die van Marianne Zwagerman onlangs in een column:

Dikke mensen beter kunnen gaan hardlopen dan in een praatgroep zitten gekwetst te zijn over wat anderen van hun lijf vinden. ‘

Want wat weet Marianne Zwagerman nu eigenlijk over dik zijn, over hoe het metabolisch proces in een lichaam werkt? En als je er niet voldoende over weet, kan je je er dan wel een weloverwogen mening over vormen? Het zou hetzelfde zijn als ik zou beweren dat het vierde boek van Zwagerman het lezen niet waard is. Ik heb dat boek helemaal niet gelezen, want het is nog niet klaar… Dus, aan iedereen die niet precies weet hoe het komt dat mensen dik worden of zijn, geef ik de raad om anderen maar geen advies hierover te geven.

Wie wel meer wil weten of hoe de processen werken, en wat allemaal van invloed is op onze stofwisseling, kan ik het boek Vet Belangrijk van Liesbeth van Rossum en Mariƫtte Boon sterk aanbevelen.

afvallen, dikke mensen, overgewicht, vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.