Nu beginnen met leefstijlverandering loont

nu-beginne-met-leefstijlverandering-loont

Onderzoekers aan het Erasmus MC zijn tot de conclusie gekomen dat het aanpakken van overgewicht het immuunsysteem verbetert. Moeten we daarom (in strijd tegen Corona) meteen op dieet? Nee, diëten is geen goed middel om blijvend een gezond gewicht te bereiken. Maar nu beginnen met leefstijlverandering loont. Juist nu tijdens de vakantieperiode!

Van alle coronapatiënten die op de IC terechtkwamen, had maar liefst 77% overgewicht. Dat staat vandaag te lezen in een artikel in het Parool. De wetenschappers zagen tijdens hun onderzoek dat het immuunsysteem verbeterde van de mensen wiens buikomvang afnam. Daarnaast traden er minder chronische ontstekingen in het lichaam op.

“Het onderzoek geeft wellicht ook nieuwe kansen bij het bestrijden van Covid-19, zolang er nog geen vaccin is,” aldus het academische ziekenhuis in Rotterdam.

Veranderingen

Mensen die blijvend gewicht willen verliezen hebben geen baat bij een dieet. Het zijn veranderingen in je manier van leven die je blijvend helpen bij het krijgen en behouden van een gezond gewicht. En dat is niet enkel voeding. Sterker nog, ik zou zelfs durven beweren dat je meer resultaat behaalt als je anders naar je leefwijze gaat kijken. En daar is niks zweverig aan.

Ruimte maken

Juist nu de vakantieperiode voor veel mensen aangebroken is, want dat is een uitgelezen kans. De hectiek van alle dag valt weg, en je kan ruimte maken voor andere dingen. En dus voor verandering. Bovendien heb je meer tijd om na te denken wat je zou willen veranderen, wat je zou kunnen veranderen en hoe je dat zou kunnen doen.

Investeer in jezelf

Waarom? Deze hele website staat vol met redenen om je leefstijl te veranderen. Maar de voornaamste reden is dat je het waard bent om die tijd daarin te investeren. Je gunt je kinderen, geliefde, beste vrienden toch ook een gezond en gelukkig leven. Dus waarom jezelf niet?

coronavirus, immuunsysteem, weerstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.