Maaltijdsalade met gerookte vis

Wat is er heerlijker bij mooi weer dan vlug een gezonde maaltijd klaar te hebben? Maar dan moet het er wel eentje zijn die bij het mooie weer past. Dan is maaltijdsalade met gerookte vis een ideaal recept.
Wist je trouwens dat de vetten in vette vissoorten heel gezond zijn? De Hartstichting raadt deze vetten aan in een gevarieerd menu. Daarnaast zorgt het eten van vetten ervoor dat we langer een verzadigd gevoel hebben. Daardoor is de aandrang om tussen maaltijden door te gaan snaaien veel minder.
Benodigdheden voor 2 personen:
60 gr gerookte zalm
60 gr gerookte haring
60 gr gerookte forelfilet
150 gr slamelange
250 gr kerstomaatjes
1 rawitpepertje
1 klein blikje kikkererwten
½ mango
1 bosui
2 el yoghurt
1 el mayonaise
1 el curry
1 el olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Halveer de tomaatjes en bak ze samen met het fijngehakte pepertje in de olijfolie gedurende enkele minuten. Verdeel de sla, uitgelekte kikkererwten, in stukjes gesneden mango, in ringetjes gesneden bosui, in stukjes gesneden vissoorten over 2 grote borden. Verdeel de tomaatjes ook over de borden. Meng de yoghurt met de mayonaise en de curry tot een dressing, breng op smaak met peper en zout, en sprenkel over de salade.