Maaltijdsalade met gerookte vis

maaltijdsalade-met-gerookte-vis

Wat is er heerlijker bij mooi weer dan vlug een gezonde maaltijd klaar te hebben? Maar dan moet het er wel eentje zijn die bij het mooie weer past. Dan is maaltijdsalade met gerookte vis een ideaal recept.

Wist je trouwens dat de vetten in vette vissoorten heel gezond zijn? De Hartstichting raadt deze vetten aan in een gevarieerd menu. Daarnaast zorgt het eten van vetten ervoor dat we langer een verzadigd gevoel hebben. Daardoor is de aandrang om tussen maaltijden door te gaan snaaien veel minder.

Benodigdheden voor 2 personen:

60 gr gerookte zalm

60 gr gerookte haring

60 gr gerookte forelfilet

150 gr slamelange

250 gr kerstomaatjes

1 rawitpepertje

1 klein blikje kikkererwten

½ mango

1 bosui

2 el yoghurt

1 el mayonaise

1 el curry

1 el olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

Halveer de tomaatjes en bak ze samen met het fijngehakte pepertje in de olijfolie gedurende enkele minuten. Verdeel de sla, uitgelekte kikkererwten, in stukjes gesneden mango, in ringetjes gesneden bosui, in stukjes gesneden vissoorten over 2 grote borden. Verdeel de tomaatjes ook over de borden. Meng de yoghurt met de mayonaise en de curry tot een dressing, breng op smaak met peper en zout, en sprenkel over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.