Maaltijdsalade met Franse kaas

Onlangs had ik een etentje georganiseerd waarbij ik een kaasplankje als een van de dessertkeuzes had gemaakt. Het is dan altijd lastig inschatten hoeveel je daarvan moet hebben, dus had ik enkele stukjes kaas over. Dat is natuurlijk zonde om weg te gooien. Daarom maakte ik een maaltijdsalade met Franse kaas voor de volgende dag. De video daarvan is hier te zien.

Benodigdheden voor 2 personen:

200 gr Franse kaas

100 gr gekookte rode biet

100 gr sojabonen of endamame bonen)

Een handje pijnboompitten

4 el olijfolie

1 rode ui

200 slamelange

4 el Italiaanse witte wijnazijn

Peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een hele anti-aanbakpan. Als ze lichtjes gaan kleuren, haal ze dan uit de pan, want anders worden ze te donker. Snipper de ui. Fruit die in 4 el olijfolie en voeg er een handje pijnboompitten aan toe. Blus af met de azijn.

Verdeel de sla, rode biet en sojabonen over twee grote borden, en snijd er de stukjes Franse kaas overheen. Giet er de dressing van olie en azijn overheen, en breng op smaak met peper en zout. Als finishing touch kan je nog wat bramen of aardbeien toevoegen.

Dit recept is een variatie op de rode bietensalade met geitenkaas en rucola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.