Kinderwens? Ga nu al gezond leven!

Kinderwens-Ga-nu-al-gezond-leven

Stellen die (later) gezinsuitbreiding overwegen doen er goed aan om eerst hun leefstijl onder de loep te nemen. Daardoor neemt namelijk zowel voor de moeder als voor de baby een aantal risico’s rondom zwangerschap en geboorte af. Kinderwens? Ga nu al gezond leven!

Wist je dat de zaad- en eicellen al 100 dagen vóór de conceptie worden geprogrammeerd? Dat en meer vertelde ik tijdens mijn wekelijkse leefstijlonderwerp bij de radio.

Cellen

Als je weet dat je voedings- en bewegingspatroon een invloed heeft op je celvernieuwing, dan is het niet verwonderlijk dat het de kwaliteit van de voortplantingscellen beïnvloedt. En als je eenmaal zwanger bent, is het natuurlijk ook van belang om jouw lichaam (en dus ook dat van je ongeboren kind) te geven wat het nodig heeft: een gezonde leefstijl.

Pijlers

Een gezonde leefstijl is veel meer dan veel groenten en fruit eten. Het berust op 4 pijlers die allemaal van even groot belang zijn: voeding, beweging, slaap en mentaal welbevinden. Daarnaast zijn ze alle vier met elkaar verweven, en beïnvloeden ze elkaar onderling.

‘Kinderwens? Ga nu al gezond leven!’, maar wat is voor jou gezond? Dat wil nogal eens lastig zijn. Want je leest op internet zoveel tegenstrijdige verhalen, over wel of geen vetten, wel of geen koolhydraten, wel of geen koffie, smoothies enz. En daarnaast: wat voor de een gezond is, kan voor de ander juist ongezond zijn.

Wil je graag advies over hoe jij je toekomstige baby een gezonde start kan geven, neem dan vrijblijvend contact op. Ik heb een programma van 3 consults speciaal voor stellen (gereduceerd tarief voor alleen moeders) met een kinderwens.

baby, conceptie, gezondheid, kinderwens, leefstijl, miskraam, vroeggeboorte, zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.