Kalkoenstoofpotje

kalkoenstoofpotje

Een gezonde verse maaltijd die klaar is in 30 minuten, wie wil dat nou niet? Want terwijl het kalkoenstoofpotje pruttelt, heb je ruim de tijd om de rijst of pasta te koken. Lees verder voor het recept.

Of klik hier voor de korte instructievideo.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

500 gr kalkoenfilet
4 wortelen
2 rode uien
250 gr kastanjechampignons
1 klein blikje tomatenpuree 
1 teen knoflook 
1 laurierblad
Enkele takjes verse tijm
Cayennepeper 
Peper en zout
1 kippenbouillonblokje
2 Kl olijfolie (Kl = koffielepel)
300 ml water
ERBIJ: per persoon 50 gr (ongekookt gewogen) wilde rijst (of meergranenrijst). Maar ook 50 gr volkoren penne kan ook. Of bloemkoolrijst (onbeperkt).


Bereiding:


Schil de wortels en snijd in stukjes. Snipper de uien en snijd de champignons in vieren. Los het bouillonblokje op in 300 ml gekookt water. Snijd de kalkoenfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Verwarm 1 Kl olijfolie in een pan en bak de kalkoenblokjes tot ze aan de buitenkant bruin zijn. Verwarm 1 Kl olijfolie in een hapjes- of stoofpan en fruit er de ui en de geperste knoflook in. Voeg dan de wortelen, champignons en de kalkoen toe. Blus af met de bouillon en voeg de tomatenpuree toe. Doe het laurierblad erbij en de blaadjes van de takjes tijm. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Laat het geheel gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen met het deksel op de pan. 
Dan heb je nu precies de tijd om de rijst te koken šŸ˜Š. 
Denk eraan VOOR het opdienen het laurierblad eruit te halen.

afvallen, gezonde voeding, groenten, overgewicht, recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.