Kalkoenrolletjes, cranberry’s en stoofperen

kalkoenrolletjes-met-cranberries

Buiten is het guur en koud, maar binnen ruikt het heerlijk naar stoofpeertjes! Samen met kalkoenrolletjes en gegrilde zoete aardappel een gerecht om heerlijk warm van te worden.

Benodigdheden voor 2 personen

4 medjool dadels

2 kalkoenschnitzels

300 gr verse cranberry’s

1 sinaasappel

1 l cassis zero

20 gr geitenkaasbolletjes

1 kg stoofperen

2 kaneelstokken

250 ml water

Gemalen kaneelpoeder

Peper en zout

2kl olijfolie

Bereiding

Schil de stoofperen en giet er de cassis over, voeg 2 kaneelstokken toe en bestrooi rijkelijk met kaneelpoeder. Breng aan de kook, en laat op een zacht vuur gedurende enkele uren stoven met het deksel op de pan.

Doe de cranberry’s in een pan, voeg er 250 ml water aan toe, en de in stukjes gesneden dadels. Voeg wat kaneelpoeder toe en het sap van de sinaasappel. Breng aan de kook en laat gedurende ongeveer 15 minuten indikken (roer af en toe om zodat het niet aanzet op de bodem).

Smeer de kalkoenschnitzel in met wat cranberry compote, strooi er de geitenkaasbolletjes overheen, en rol het op. Steek het geheel vast met enkele cocktailprikkers. Verwarm twee kl olijfolie in een anti-aanbakpan, en bak daarin de kalkoenrolletjes op een matig vuurtje. Breng op smaak met wat peper en zout. Keer regelmatig om.

Heel lekker bij dit gerecht is gegrilde zoete aardappel. Snijd de aardappel in blokjes, besprenkel ze met wat olijfolie en grill de blokjes gedurende enkele minuten tot ze gaar zijn.

Een bord vol gevarieerde smaak: zoet (aardappel en stoofpeertjes), zout (geitenkaas) en zuur (cranberry compote).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.