Jordaanse witvis met verse spinazie

jordaanse-witvis-met-verse-spinazie

Onlangs raakte ik tijdens een vakantie in Jordanië in gesprek met de eigenaar van een restaurant waar we enkele keren heerlijk hadden gegeten. Hij verklapte me het recept van een zeer smakelijke kruidenmix voor vis in de oven. Van daaruit bedacht ik volgend recept: Jordaanse witvis met verse spinazie.

Omdat de man jaren met ernstig overgewicht had gekampt, en zijn eetpatroon drastisch had omgegooid, was hij erg geïnteresseerd toen hij vernam dat ik voedingsdeskundige en gewichtsconsulent ben. Hij vroeg mijn advies over enkele dingen waar hij nog mee worstelde. En legde me uitgebreid uit hoe ik een heerlijke kruidenmix voor vis in de oven kon maken. Ik heb de vis gemaakt met verse spinazie en meergranenrijst.

Benodigdheden voor de kruidenmix:

2 tomaten (in kleine blokjes), 1 teentje knoflook (fijn gesneden), 1 el limoensap, 1 el azijn, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper, peper en zout

Benodigdheden voor het gerecht:

600 gr spinazie, 200 gr witvis, 250 gr kastanjechampignons, 100 gr meergranenrijst, 1 ui, 1 el zuivelspread, 1 el olijfolie, kerriepoeder, peper en zout.

Bereiding:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin de witvis in een voorverwarmde oven (200 gr). Haal na 10 minuten de vis uit de oven en verdeel de kruidenmix over de vis. Zet nogmaals 10 minuten in de oven.

Snipper de ui fruit met 1 el aan in een wok. Voeg daarbij regelmatig een handje spinazie toe. Snijd de champignons in plakjes en wok deze mee tot ze gaar zijn. Voeg kerriepoeder en peper en zout toe naar smaak. Als alles gaar is, meng er dan de rijst en zuivelspread door.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.