Diëtist Harriët Verkoelen

Ik hou van lekker eten, en ik wil gezond blijven. Daarom ga ik op zoek naar lekkere blijvertjes, die bovendien goed voor mijn lijf zijn. Bij wie kan ik dan beter te rade gaan dan bij artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen die zelf gerechten koken die voor herhaling vatbaar zijn? Een herhaalrecept dus! Ik trap af met het herhaalrecept van diëtist Harriët Verkoelen.

Diëtist en diabetesverpleegkundige, Harriët Verkoelen, is al jaren gespecialiseerd in het werken met mensen met diabetes type 2. In de loop van de jaren heeft zij diverse afvalboeken geschreven. Onder meer: Afvallen met de wet van Harriët en Echt afvallen doe je zo.

De heerlijke recepten die zij in haar boeken voorstelt, zijn voor iedereen gezond, omdat ze een goede balans bewaken tussen verschillende voedingsstoffen. Daarnaast maakt zij in haar recepten beperkt gebruik van snelle koolhydraten. Binnenkort verschijnt een splinternieuw kookboek van haar hand. Houd de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de release!

Het herhaalrecept van Harriët Verkoelen:

Harriët: ‘Simpel, snel, en super lekker!’


Rode bietensalade met rucola en geitenkaas


Benodigdheden voor 2 personen:

2 gekookte rode bieten

1 handje pijnboompitten

7 el olijfolie

4 el balsamico-azijn of witte wijnazijn

1 sjalot

een paar handjes rucolasalade

100 gr geitenkaasbolletjes (of zachte geitenkaas)

peper en zout

Bereiding:

Doe 1 el olijfolie in een pan en rooster daarin de pijnboompitten. (Je kan daarin ongeveer 100 gr pijnboompitten roosteren; we gebruiken voor dit gerecht slechts een handje, maar de rest kan je als voorraad wegzetten) Laat ze afkoelen op een keukenpapier.

Snijd de bieten in dunne plakjes en doe dit in een kom. Verdeel de rucolasalade erover. Breng het op smaak met peper en zout en strooi de geitenkaasbolletjes over de salade.

Voor de dressing: Snipper de sjalot. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een pan, en fruit daarin de sjalot aan, en voeg vervolgens een handje pijnboompitten eraan toe. Blus af met 4 el azijn.

Schenk de dressing over de salade en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.