Diabetoloog Hanno Pijl

Onlangs gunden Hanno Pijl, Endocrinoloog en Hoogleraar aan het LUMC en zijn vrouw Esther van Zuuren, Dermatoloog LUMC, mij een kijkje in hun keuken. En dat niet alleen! Ik mocht mee-eten van het herhaalrecept van Hanno Pijl.

Ik hou van lekker eten, en ik wil gezond blijven. Daarom ga ik op zoek naar lekkere blijvertjes, die bovendien goed voor mijn lijf zijn. Bij wie kan ik dan beter te rade gaan dan bij artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen die zelf gerechten koken die voor herhaling vatbaar zijn? Een herhaalrecept dus! 

Boek

Hanno bereidde een gerecht uit het 2de boek dat hij schreef samen met diëtist Karine Hoenderdos: ‘Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter!’. En terwijl hij als een echte keukenprins de groenten blancheerde, verse kruiden hakte en pindasaus maakte, dekte Esther de tafel voor drie personen: want ik mocht mee-eten!

‘De recepten zijn absoluut ook gezond voor anderen mensen’, aldus Hanno. ‘Het komt erop neer dat de recepten die Karine Hoenderdos heeft geschreven bestaan uit onbewerkte producten, met niet teveel suiker, niet teveel zout, en de goeie vetten.’

Eerder verschenen boeken:

Het herhaalrecept van Hanno Pijl is een Aziatische saladebowl met pindasaus.

Hanno: ‘Ik ben een echte liefhebber van pindasaus.’

Aziatische saladebowl met satésaus

Benodigdheden voor 2 personen:

1 struik paksoi

100 gr peultjes

100 gr wortel

1 rode peper

1 teen knoflook

2 el sesamolie

1 eetlepel limoensap

4 el pindakaas (100% dus zonder toegevoegde suiker)

1 el ketjap manis

Verse koriander

1 handje ongezouten pinda’s

Bereiding:

Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen onder koud water. Snijd alle groenten in reepjes. Breng een pan water aan de kook en kook de paksoi 2 minuten en vervolgens de wortelen en de peultjes afzonderlijk 2 minuten. Laat de groenten afkoelen onder koud water en laat ze uitlekken. Verdeel alle groenten over een schaal. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd deze fijn. Pel en hak de knoflook. Roer een dressing van de helft van de peper, knoflook, olie en limoensap en sprenkel over de salade. Verwarm de pindakaas, ketjap en de rest van de rode peper en een scheutje water in een steelpan. Roer goed door en voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de salade. Hak de koriander fijn en strooi die samen met de pinda’s over de salade.

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.