Voedings- wetenschapper Samefko Ludidi

het-herhaalrecept-van-dr-ludidi

Ik reisde af naar Maastricht voor een gezellige middag met dr. Samefko Ludidi. (The doc.) Hij kookte voor mij een van zijn lievelingsgerechten: Bonenbowl met kip en knapperige groenten.

Ik hou van lekker eten, en ik wil gezond blijven. Daarom ga ik op zoek naar lekkere blijvertjes, die bovendien goed voor mijn lijf zijn. Bij wie kan ik dan beter te rade gaan dan bij artsen, diĆ«tisten en voedingsdeskundigen die zelf gerechten koken die voor herhaling vatbaar zijn? Een herhaalrecept dus!  

Samefko Ludidi is bewegings- en voedingsexpert en schreef een boek waarvan de release op maandag 1 april was. Daarin legt hij onder meer uit wat intermittent fasting (onderbroken vasten) is en waarom het gezond voor je lichaam kan zijn. Zelf leeft hij ook volgens de principes van intermittent fasting.

Voor de kookvlog van Het Herhaalrecept bereidde hij een goed vullend gerecht: Bonenbowl met kip en knapperige roerbakgroenten.

Samefko: ‘Bij intermittent fasting beperk je de periode stevig dat je eten tot je neemt.’

Bonenbowl met kip en knapperige roerbakgroenten

Benodigdheden voor 1 persoon:

1 kipfilet

100 gr witte bonen uit bokaal

Enkele blaadjes baby gem sla

2 wortels

Een paar struikjes broccoli

1 ui

2 tomaten

1 teentje knoflook

Wat boter en olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

Besprenkel de kipfilet met wat citroensap. Verhit een klontje boter in een pan. Snipper de ui en de knoflook, en snijd de tomaten in blokjes. Doe dat in de pan en laat sudderen op een zacht vuurtje tot er een saus ontstaat.

Snijd de wortels diagonaal, verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de kipfilet in blokjes en bak in wat olijfolie tot de kipstukjes gaar zijn. Voeg wat citroensap en peper en zout toe.

Bak vervolgens gedurende enkele minuten de broccoli en de wortels erbij. Voeg daarna de tomatensaus toe en bak de bonen mee tot ze warm zijn.

Maak een bedje van baby gem sla in een bowl (of diep bord), besprenkel met wat olijfolie en citroensap, en verdeel daarover de inhoud van de pan.

afvallen, gewicht, gezondheid, intermittent fasting, leefstijl, recept, vasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.