Het belang van een hobby

het-belang-van-een-hobby

Of je het nu hobby noemt, vrijetijdsbesteding of liefhebberij, maakt niet zoveel uit. Belangrijker is het om iets te hebben waar je je in kan verliezen, maar waar je energie van krijgt. En blij van wordt. Veel mensen onderschatten tegenwoordig het belang van een hobby. Daarover ging mijn leefstijlpraatje voor de radio afgelopen zaterdag.

Ken je het spreekwoord: ‘De boog kan niet altijd gespannen zijn’ ? Vast wel. Dat beteken zoveel als: men moet zich soms ook kunnen ontspannen. Als kind moest je moeite doen om je te concentreren, om iets aan te leren, of ergens beter in te worden. Maar je kon je moeiteloos overgeven aan een bezigheid, gewoon omdat je het leuk vond. Wie kent er geen kind dat toneelstukjes opvoert voor de rest van het gezin, of een hele middag kan bezig zijn met een kleurplaat? En dan niet eens voor een wedstrijd, maar gewoon omdat kleuren gewoon leuk is.

Maar blijkbaar moeten we als volwassenen moeite doen om enkel nog iets te doen OMDAT we het leuk vinden. Daar zijn een aantal oorzaken voor te vinden. Als we ons meer bewust zijn van het belang van een hobby, kunnen we beslissen om daar meer tijd voor vrij te maken. En zo maken we niet alleen ons leven een stuk leuker, maar heeft onze gezondheid er ook nog voordeel van.

hobby, ontspanning, werkdruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.