Goed slapen begint overdag

Veel mensen weten wel dat de kwaliteit van je slaap invloed heeft op hoe je je overdag voelt. Maar dat je leefwijze een grote impact heeft op je slaap, daar is bij velen nog niet zoveel over bekend. Echter, slaap is een van de pijlers van een gezonde leefstijl. En het is goed om daar bewust aan te werken. Goed slapen begint dus overdag.

Tijdens mijn leefstijlpraatje bij MeerRadio was het onderwerp slaap aan de orde. We hadden het over de negatieve invloed van slaaptekort op je gewicht, en op je stressbestendigheid. Maar ook enkele tips dit je kan toepassen om je slaap te verbeteren.

Brein

Deze week nog was in het nieuws dat jongeren slechter slapen door het gebruik van hun smartphone. Niet enkel komt dat doordat het brein tot vlak voor het slapen gaan actief is (Nog vlug even checken op Instagram hoeveel likes ik heb, nog even kijken of iemand gereageerd heeft op mijn verhaal op facebook,…) maar ook door het blauwe licht dat de moderne elektronische apparatuur uitzendt.

Eyeopener

Er bestaat echter software om ervoor te zorgen dat je scherm het blauwe licht filtert. Voor de pc is f.lux aan te raden. Voor op de tablet en smartphone bestaan er ook apps als Blauw Licht Filter – Oogzorg. Zeg nu zelf: Dat is toch een eyeopener!

afvallen, gezondheid, leefstijl, ontspanning, overgewicht, slaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.