Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit

gezonde-leefstijl-belangrijker-dan-ooit

Een grote groep experts waarschuwt het kabinet dat een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit is. Zowel artsen als wetenschappers zijn het er over eens dat dit vooral geldt voor mensen met (ernstig) overgewicht. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat overtollig vet het immuunsysteem ernstig kan verstoren.

De afweer van mensen die blijvend 5 procent gewicht verliezen, verbetert zienderogen, zegt internist Liesbeth van Rossum. Zelf ben ik daar het levende voorbeeld van. Sinds ik mijn leefstijl heb veranderd, zijn hoge glucosewaardes verleden tijd. Ik voel me fitter dan ooit, want ik heb mijn diabetes omgekeerd.

Juist nu het coronavirus ons in zijn greep houdt, is het van belang om goede keuzes te maken voor de toekomst. Zeker, er is zicht op een vaccin. Maar het feit is dat dit niemand kan beschermen tegen toekomstige virussen, die steeds vaker dicht bij onze leefwereld komen, en er zelfs regelmatig binnendringen.

Het Diabetes Fonds voorspelde dat over 10 jaar 1,4 miljoen mensen in Nederland aan diabetes type 2 lijdt. Dat is 1 op de 12 mensen; een schrikbarend hoog aantal. Dat betekent dat op dit moment honderdduizenden mensen – vaak onwetend – in de voorfase zitten van diabetes. Net zoals ik zelf meer dan 10 jaar prediabeet was zonder het te weten.

Intussen ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen van middelbare leeftijd met overgewicht, en mensen die ik de prediabetesfase zitten. En bij haast elke cliĆ«nt verbaas ik me erover dat mensen van zichzelf denken dat ze gezond leven. Er is namelijk zoveel ‘ruis op de lijn’, en er worden zoveel onwaarheden als ‘wetenschappelijk aangetoond’ op internet geslingerd. Het is mijn passie om helderheid te brengen, en om hen te helpen om een strategie te vinden die blijvend voor hen werkt. Want die is er, voor iedereen!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op via 06-83667066 of inge@infoodshape.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.