Gezond ouder worden

gezond-ouder-worden

Iedereen wil ouder worden, maar niemand wil oud zijn. Want hoe hoger de leeftijd hoe meer lichamelijke ongemakken. Toch kunnen we zelf veel doen om dit zo veel mogelijk te beperken. Gezond ouder worden, hoe doe je dat? Een aantal fitte tachtigers vertellen wat zij doen.

Het is een feit: Nederland vergrijst. Gemiddeld gezien leven we steeds langer. Maar om op hoge leeftijd ook nog een leuk leven te hebben, is het van belang om zo weinig mogelijk van last te hebben van die vervelende ouderdomskwaaltjes.

In het AD stond onlangs een artikel waarin fitte tachtigers vertelden wat zij doen om fit te blijven. Gezond ouder worden kan je namelijk zelf voor een groot deel beïnvloeden. En daar hoeven we niet mee te wachten tot we oud zijn. Hoe eerder je begint met een gezonde leefstijl, hoe meer voordeel je gezondheid er van heeft. Maar het is nooit te laat om te beginnen.

Belangrijke pijlers

Naast een gezonde voeding is een goede balans tussen rust en beweging erg belangrijk. Dagelijks matig intensief bewegen, en drie keer per week spierversterkende oefeningen doen helpt de spierafbraak af te remmen. Daarnaast is voldoende slaap en een goed kwaliteit van slaap ook van belang. Een fijne sociale omgeving doet ook wonderen, evenals zingeving. Kortom: gezond ouder worden kan je zelf beïnvloeden met enkele belangrijke pijlers van een gezonde leefstijl:

  • voeding
  • rust
  • beweging
  • zingeving
  • sociale cohesie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.