‘Gewicht niet alleen een kwestie van minder eten’

gewicht-niet-alleen-kwestie-van-minder-eten


Leefstijl- en voedingsdeskundige Inge Wijsman hoorde vijf jaar geleden dat ze diabetes type 2 had. Voor insuline spuiten voelde ze niks, dus gooide ze haar leefstijl om. De Fietsersbond interviewde haar. ‘Gewicht is niet enkel een kwestie van minder eten.’

‘Ik doe alles op de fiets binnen de straal Leiden-Haarlem-Amsterdam’, zegt Inge Wijsman. Ze woont in Nieuw-Vennep en is met haar fiets met het pontje naar Amsterdam-Noord overgestoken, waar we in café De Pont hebben afgesproken. ‘Alleen als ik voor de camera moet verschijnen en er picobello uit moet zien, beslis ik weleens anders.’
Ik ben benieuwd of ze het minuscule koekje naast de cappuccino zal eten: ja dus. Maar het koekje bij de tweede cappuccino blijft liggen. ‘Ik moet keuzes maken. Dat is nou eenmaal zo. Wijn is niet goed voor me ‒ daar krijg ik hartkloppingen van, maar soms neem ik het toch en neem de consequenties voor lief.’

geluk, gezondheid, inspiratie, leefstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.