Eierwrap met makreel en rucola

eierwrap-met-makreel-en-rucola

Er zijn van de dagen dat je echt niet weet wat je als lunch zou eten. Je wil iets gezond, met voldoende eiwitten en gezonde vetten zodat je een verzadigd gevoel hebt. Daarom deze suggestie: eierwrap met makreel en rucola.

Heb jij ook wel eens van die dagen dat je inspiratieloos bent als het op een gezonde lunch aankomt? Dat je liever niet teveel tijd kwijt bent aan het bereiden ervan, maar dat je toch een heel smaakvolle en voedzame maaltijd wil eten? Dan is eierwrap met makreel en rucola een voltreffer.

Voedzaam

Makreel behoort tot de vette vissoorten, en de gerookte makreel staat er ook om bekend een gerecht erg smaakvol te maken. De vetten die deze vis bevatten zijn erg voedzaam en geven daardoor lang een verzadigd gevoel. Bovendien laat deze vis zich enkele dagen bewaren doordat hij gerookt is. Dat is ook wel handig om in huis te hebben.

Knapperig

Het pittige van rucola geeft een mooie balans aan het gerecht, tegen het zoutige van de makreel en de zachte smaak van het ei. Bovendien zorgt de versheid van deze rauwe groente voor de ‘bite’ omdat het lekker knapperig is. En een extra pluspunt is natuurlijk dat de vezels die rucola bevat goed is voor je darmflora. Dus je voorziet de bacteriĆ«n van je darmen van de nodige voedingsmiddelen om hun werk te doen.

Ei

Ken je de uitdrukking: Ei hoort erbij? Ook bij dit gerecht is het een aanvulling die deze maaltijd compleet maakt. Bovendien is het ook nog hartstikke handig dat je van ei een wrap kan maken waar je andere voedingsmiddelen in ‘verpakt’. Wist je trouwens dat de meeste eiwitten in een ei in het eigeel te vinden zijn?

Recept:

Benodigdheden: 2 eieren, 100 gr gerookte makreel, 50 gr rucola, 2 kl olijfolie.

Kluts de eieren en bak ze in een grote platte koekenpan in de olijfolie. Laat het eimengsel zo breed en dun mogelijk uitlopen, en bak de ‘omelet’ aan 2 kanten. Laat even afkoelen en wikkel dan de rucola en de makreel in de eierwrap.

Simpel, nietwaar?

gezonde lunch, gezonde vetten, snel klaar, vis, voedzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.