De beroemde aardappelsalade van Inge

de-beroemde-aardappelsalade-van-Inge

Veel mensen ondervinden problemen als gevolg van teveel bewerkte koolhydraten. Met name mensen die (pre)diabetes hebben, krijgen last van een glucosepiek, en ook weer een glucosedip waardoor ze zich duizelig voelen, of hartkloppingen krijgen. Met de beroemde aardappelsalade van Inge kan je toch genieten van een heerlijke aardappel.

Doordat de glycemische index (de snelheid waarmee de glucose wordt opgenomen in het bloed) van afgekoelde aardappelen lager is dan van warme aardappelen die vers gekookt zijn, is een aardappelsalade een lekker alternatief. Zeker bij warme dagen is dit een heerlijk bijgerecht. Bovendien is het ook nog eens super snel en gemakkelijk te maken! Probeer het, of varieer met een toevoeging naar jouw smaak, en voor je het weet wordt de beroemde aardappelsalade van Inge wel jouw beroemde aardappelsalade!

Benodigdheden voor 4 personen:

800 gr vastkokende aardappelen

2 fris-zure appels

2 uien

4 eetlepels mayonaise op basis van olijfolie

2 eetlepels gedroogde peterselie

Recept:

Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Laat ze afkoelen en snijd dan in kleine stukken. Snipper de uien en snijd de appel in kleine stukjes. Meng alle ingrediƫnten onder mekaar en serveer gekoeld. Heerlijk bij een barbecue of bij gegrilde vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.