Courgette – basilicum soep

Een van de lekkerste en meest eenvoudige soepen om klaar te maken vind ik courgette – basilicum soep. Nog nooit hoorde ik iemand zeggen dat hij of zij deze soep niet lust. En zeg nu zelf, wat is er op een gure herfstdag heerlijker dan lekker opwarmen met een kop smakelijke soep?
Benodigdheden voor vier personen:
2 courgettes
2 uien
Peper
Zout
Nootmuskaat
2 kl olijfolie (of geklaarde boter)
2 groentenbouillonblokjes
15 gr verse basilicum
50 gr zuivelspread bieslook light
1 l water
Bereiding:
Snipper de uien en snijd de courgette in blokjes. Fruit aan in een pan in de geklaarde boter. Los de bouillonblokjes op in een kop heet water. Blus de uien en courgette af met de bouillon en de rest van het water. Laat ongeveer 15 minuten koken. Versnipper de basilicumblaadjes erin, en voeg de zuiverspread toe. Mix de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.