Cadeautje aan jezelf: een maand zonder alcohol

Wie beslist een maand zonder alcohol te leven, geeft eigenlijk een cadeautje aan zichzelf. Dat is mijn conclusie na onderzoek van Eva Ehrlich van het Trimbos-instituut, waarover Metro onlangs publiceerde.

Het fenomeen, Dry January, is overgewaaid van Groot-Brittaniƫ. Maar hier heet de campagne IkPas. En natuurlijk is deze campagne al begonnen, maar je kan altijd zelf beslissen wanneer je van start gaat!
En wil je toch liever samen met een heleboel anderen de uitdaging aangaan, doe dan mee met ’40 dagen geen druppel’

Niet enkel zorgt een maand zonder alcohol voor meer bewustwording over je alcoholverbruik. Daarnaast heeft het tal van gezondheidsvoordelen. Zo verbetert de conditie van de huid zichtbaar. Verder zitten er in alcohol enkel zogenaamde lege calorieƫn. Dat wil zeggen dat er geen nuttige voedingsstoffen in het lichaam worden opgenomen.

Ook de slaap verbetert als je geen alcohol drinkt. Dat lijkt tegenstrijdig omdat mensen na een borrel vaak wat lomer worden. Alleen gaat het dan om een ‘roes’ en dat komt de kwaliteit van de slaap niet ten goede.

Voor organisaties en bedrijven geef ik leuke, verrassende presentaties en workshops over dit onderwerp. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.