Bloemkoolcurry met garnalen

Een maaltijd die veel voordelen heeft: snel klaar, eenvoudige bereiding, boordevol groenten, en erg smaakvol. Ideaal voor wie van wat pit houdt: Bloemkoolcurry met garnalen.
Klik hier voor de korte instructievideo of volg het onderstaand recept:
Benodigdheden voor 2 personen:
400 gr bloemkoolroosjes
500 gr vastkokende aardappelen
200 gr tomaten
400 gr roze garnalen
100 ml water
1 pakje (50 gr) Thaise groene curry-pasta (
En ja, in de currypasta zit zout en suiker. Dat geeft niet…zo lang je je daar wel bewust van bent. Zelf maken kan ook, maar dat duurt wat langer)
1 klein blikje kikkererwten
1 klein blikje rode kidneybonen
2 kl olijfolie
100 ml magere yoghurt (met milde smaak)
Kurkuma
Gemalen komijn
Peper en zout
Bereiding:
Verdeel de bloemkool in roosjes, schil de aardappels en snijd ze in stukken (of gebruik krieltjes). Verhit de olijfolie in een wok. Bak daarin de garnalen gedurende enkele minuten. Voeg daarbij de bloemkool en aardappels, wat kurkuma en de currypasta. Wok het geheel gedurende ongeveer 10 minuten.
Meng de yoghurt met wat komijn en zout.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Doe het water erbij, en breng op smaak met wat komijn, peper en zout, en laat het geheel 5 tot 8 minuten garen tot de aardappels gaar zijn. Af en toe omscheppen.
Voeg vervolgens de afgespoelde kikkererwten en kidneybonen toe, en schep om tot ook deze warm zijn. Schep het gerecht in een groot diep bord, en werk af met enkele eetlepels yoghurtdip.