Aspergesoep, koningin onder de soepen

Het aspergeseizoen is weer begonnen. Niet alleen is deze groente ontzettend smaakvol, ze levert ook een goede bijdrage aan onze gezondheid. Daarom een simpel gerecht dat iedereen kan maken: Aspergesoep, koningin onder de soepen.
Gezonde eigenschappen
Asperges werken vochtafdrijvend, en zijn daarom goed voor de nieren. Maar ze bevatten ook tal van vitaminen, zoals vitamine C (anti-oxidant), vitamine B1 (energievoorziening), en mineralen als kalium, magnesium, ijzer,…
Daarnaast bevat ‘het witte goud’, zoals de witte asperge ook wel wordt genoemd, weinig calorieën. (Niet dat je je altijd moet vastpinnen op het aantal calorieën in voedsel) Door hun vezelrijke structuur geven ze lang een verzadigend gevoel. En dat is dan weer ideaal voor wie wil afvallen.
Bekijk hier de korte instructievideo of volgt het onderstaand recept.
Benodigdheden voor 4 porties:
500 gr asperges
ingevroren schillen van 500 gr asperges die je eerder als groenten hebt gebruikt
2 prei stengels met veel wit
het witte gedeelte van een bosui
1 ui
2 blokjes kippenbouillon
1 l water
2 kl olijfolie
25 gr zuivelspread bieslook light
1 takje peterselie
gemberpoeder
peper en zout
Bereiding
Snijd het wit van de prei in stukjes, de bosui in ringetjes en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, bosui en de prei. Blus af met het water en voeg er de bouillonblokjes bij. Schil de asperges en voeg de verse schillen en de diepgevroren schillen erbij. Laat het geheel 30 minuten koken op een zacht vuurtje met het deksel op de pan.
Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm, maar laat de koppen heel. Haal de schillen uit de pan, voeg de zuivelspread toe en pureer met een staafmixer. Voeg de asperges aan de soep toe, voeg wat gemberpoeder, peper en zout toe en laat ongeveer 2 minuten koken tot de asperges gaar zijn. Snipper de peterselie. Dien op en werk af met gesnipperde peterselie.