Apfelstrudel, lekker maar ook gezond

apfelstrudel-lekker-maar-ook-gezond

Hoewel het geen echt winterse temperaturen zijn, blijft apfelstrudel natuurlijk een heerlijke traktatie. Het is alleen jammer dat er meestal zoveel calorieën in zitten, en daarom heb ik een nieuw recept bedacht: Apfelstrudel, lekker maar ook gezond!

Het is een van de desserts die bijna iedereen lust. Sterker nog, ik ken veel mensen die apfelstrudel als één van de hoogtepunten van hun wintersportvakantie zien. Nu gaan de meeste mensen zo’n apfelstrudel eten in een van de restaurants in het skigebied, of in een typische ‘Konditorei’ in het dorp. Maar ook de thuisblijvers kunnen met dit recept genieten van dit heerlijke dessert: Apfelstrudel, lekker maar ook gezond.

Benodigdheden voor 8 porties:

8 vellen filodeeg van Duca (die is het makkelijkst om te bewerken) Onder meer verkrijgbaar bij Dirk van de Broek op de diepvriesafdeling)

2 Elstar appels

4 rijpe bananen

8 dessertlepels rozijnen

2 dessertlepels ceylon kaneel

1 dessertlepel rum extract (optioneel)

Bereiding:

Verwarm een elektrische oven op 220 graden of de airfryer op 200 graden. Laat het filodeeg ontdooien terwijl je de vulling maakt. Schil de appels en snijd ze in partjes (je hebt 48 partjes nodig). Doe deze in een kom en meng er eventueel het rum extract onder, en voeg vervolgens de kaneel toe. Meng goed onder mekaar. Prak de bananen. Verdeel de banaan over de vellen, leg er telkens 6 partjes appel op, en doe op elk 1 dessertlepel rozijnen. Vouw het deeg dicht. Leg met het dichtgevouwen deel naar beneden in de airfryer en bak het gedurende 10 minuten. Of leg het met het dichtgevouwen deel naar beneden in de oven en bak gedurende 15 minuten.

Laat de apfelstrudel afkoelen op een rooster. Of dien ze warm op. Je kan ze invriezen dus heerlijk om op voorraad te hebben.

apfelstrudel, gezond dessert, gezonde voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Made with love by I-Von. All rights Reserved.